Varškės apkepas su bananais ir moliūgais
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Varškės apkepus galima ruošti su įvairiais užpildais. Pavyzdžiui, bananų ir moliūgų derinys sukuria gražios spalvos ir puikaus skonio patiekalą. Vaikai įvertins tokį apkepą. Varškę reikia rinktis sausą, kad nebūtų skysčio pertekliaus. Varškės užkepėlė su bananu ir moliūgu ypač dera su grietine ir kondensuotu pienu. Atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė 9%300 gramų
-
Bananas1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Moliūgas220 gramų (neluptas svoris)
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Pienas40 mililitrų
-
Cukrus30 gramų
-
Manų kruopos70 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Išvalykite moliūgą. Supjaustyti gabalėliais. Perkelkite į puodą, užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir virkite, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų, druską.
-
4. Dubenėlio turinį sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Iškepusį moliūgą nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
-
6. Į šiltą moliūgą suberkite bananą ir sutrinkite trintuvu.
-
Reklama
-
7. Į dubenį su varškės mase suberkite moliūgų-bananų košę, manų kruopas, kepimo miltelius.
-
8. Sumaišykite blenderiu.
-
Reklama
-
9. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Į ją supilkite varškę. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 min.
-
10. Pasibaigus nurodytam laikui, apkepo indą išimkite iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama