Upėtakis keptas sojos padaže
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Pagamintas patiekalas pasižymi maloniu sojų padažo ir medaus saldumu bei raudonėlio aromatu. Patiekalas gali būti patiekiamas su bet kokiu garnyru. Upėtakis priklauso lašišų žuvų šeimai. Daugumai šios rūšies atstovų būdingas išskirtinis skonis, taip pat gausu vitaminų ir mineralų. Gaminant maistą svarbu nepersistengti su prieskoniais, nes didelis jų kiekis gali sutrikdyti subtilų žuvies skonį. Ypatingo skonio ir aromato žuviai suteiks sojų padažas, medus ir truputis raudonėlio. Jei kepate kepsnius arba visą žuvį, padidinkite kepimo laiką. Nepamirškite kruopščiai išdarinėti visos žuvies. Patiekdami apšlakstykite žuvį citrinos sultimis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Upėtakio filė500 gramų
-
Sojų padažas50 gramų
-
Natūralus medus1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovintas raudonėlis1/2 šaukštelio
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Upėtakio kepimui sojos padaže galite naudoti filė gabaliukus (kaip mano), kepsnius, filė dideliais gabalais arba visą žuvį. Man patinka pasirinkimas mažais gabalėliais be odos ir kaulų, ją galima patiekti iš karto su bet kokiu garnyru. Druskos nededu, nes sojos padažas yra sūrus. Jei reikia, pridėkite.
-
2. Supjaustytą žuvį sudėkite į tinkamą indą. Įsitikinkite, kad filė neturi kaulų.
-
Reklama
-
3. Į žuvį įpilkite alyvuogių aliejaus, sojų padažo, medaus, džiovinto raudonėlio ir maltų juodųjų pipirų.
-
4. Sumaišykite žuvį su visais ingredientais ir palikite marinuotis 10-15 minučių.
-
Reklama
-
5. Perkelkite žuvį kartu su marinatu į kepimo indą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Svarbu žuvies nedžiovinti! Kai tik pradės šiek tiek rausti, ištraukite!
-
6. Patiekite paruoštą žuvį su tuo, kas jums patinka. Idealiai tinka makaronai, ryžiai ar bulvių košė.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama