Uogienė iš obuolių per mėsmalę

Uogienė iš obuolių per mėsmalę

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
27 val.

Apie receptą

Jei turite sukaupę rudeninių veislių obuolių ir jų skonis palieka daug norimų rezultatų, rekomenduoju iš jų virti uogienę. Būtent iš rudeninių veislių ji bus tankiausia ir kvapniausia. Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį, bet mažiau nei 0,5 kilogramo cukraus į 1 kilogramą obuolių nerekomenduoju.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas (išvalytų obuolių svoris)
  • Cukrus
    600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
    2. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Obuolių skilteles perkiškite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis.
    3. Obuolių skilteles perkiškite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis.
  • Į obuolius įpilkite cukraus. Išmaišykite. Palikite 2 valandas kambario temperatūroje. Tada uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir vi...
    4. Į obuolius įpilkite cukraus. Išmaišykite. Palikite 2 valandas kambario temperatūroje. Tada uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  • Reklama
  • Nukelkite nuo ugnies ir palikite kambario temperatūroje 10-12 valandų.
    5. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kambario temperatūroje 10-12 valandų.
  • Pasibaigus laikui, uždėkite ant ugnies, užvirę vėl pavirkite 15 minučių ir vėl palikite 10-12 valandų.
    6. Pasibaigus laikui, uždėkite ant ugnies, užvirę vėl pavirkite 15 minučių ir vėl palikite 10-12 valandų.
  • Reklama
  • Po nurodyto laiko uogienė turi įgyti tirštą konsistenciją. Tai rodo, kad ji yra paruošta. Jei šalta uogienė tebevarva nuo šaukšto, tuomet...
    7. Po nurodyto laiko uogienė turi įgyti tirštą konsistenciją. Tai rodo, kad ji yra paruošta. Jei šalta uogienė tebevarva nuo šaukšto, tuomet reikia dar kartą užvirti ir pastovėti 10 valandų.
  • Paruoštą uogienę galima išskaidyti į švarius, sausus stiklainius ir šaltą, ir pašildytą, bet po to reikia atvėsinti be dangčio. Kad nesus...
    8. Paruoštą uogienę galima išskaidyti į švarius, sausus stiklainius ir šaltą, ir pašildytą, bet po to reikia atvėsinti be dangčio. Kad nesusidarytų kondensatas. Uogienę hermetiškai uždarykite ir laikykite tamsioje vietoje.
  • Reklama
  • Iš nurodyto ingredientų kiekio gauti 3 0,2 litro stiklainiai. Skanių ruošinių jums!
    9. Iš nurodyto ingredientų kiekio gauti 3 0,2 litro stiklainiai. Skanių ruošinių jums!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai