Uogienė iš obuolių per mėsmalę
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
27 val.
Apie receptą
Jei turite sukaupę rudeninių veislių obuolių ir jų skonis palieka daug norimų rezultatų, rekomenduoju iš jų virti uogienę. Būtent iš rudeninių veislių ji bus tankiausia ir kvapniausia. Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį, bet mažiau nei 0,5 kilogramo cukraus į 1 kilogramą obuolių nerekomenduoju.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas (išvalytų obuolių svoris)
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Obuolių skilteles perkiškite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis.
-
4. Į obuolius įpilkite cukraus. Išmaišykite. Palikite 2 valandas kambario temperatūroje. Tada uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Reklama
-
5. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kambario temperatūroje 10-12 valandų.
-
6. Pasibaigus laikui, uždėkite ant ugnies, užvirę vėl pavirkite 15 minučių ir vėl palikite 10-12 valandų.
-
Reklama
-
7. Po nurodyto laiko uogienė turi įgyti tirštą konsistenciją. Tai rodo, kad ji yra paruošta. Jei šalta uogienė tebevarva nuo šaukšto, tuomet reikia dar kartą užvirti ir pastovėti 10 valandų.
-
8. Paruoštą uogienę galima išskaidyti į švarius, sausus stiklainius ir šaltą, ir pašildytą, bet po to reikia atvėsinti be dangčio. Kad nesusidarytų kondensatas. Uogienę hermetiškai uždarykite ir laikykite tamsioje vietoje.
-
Reklama
-
9. Iš nurodyto ingredientų kiekio gauti 3 0,2 litro stiklainiai. Skanių ruošinių jums!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama