Tiršta braškių uogienė
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 d. 12 val.
Apie receptą
Paruošiame tirštą braškių uogienę. Uogienė, labai saldi, aromatinga ir, žinoma, labai skani! Kiekviena uoga išlaiko savo formą, mirkydama sirupe. Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip pasigaminti tirštą braškių uogienę. Rinkitės mažas braškes, su jomis bus lengviau dirbti. Verdant stenkitės atsargiai maišyti uogienę, kad uogos liktų nepažeistos. Uogienė ruošiama be specialių tirštiklių, procesas kruopštus, bet rezultatas to vertas!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
-
Citrinų rūgštis2~3 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Nuplaukite braškes, nusausinkite jas ir pašalinkite kotelius.
-
Reklama
-
3. Į braškes supilkite pusę cukraus. Palikite 3–5 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
-
4. Nupilkite gautas sultis ir suberkite likusį cukrų. Uždėkite ant silpnos ugnies ir visiškai ištirpinkite cukrų.
-
Reklama
-
5. Gautą sirupą užpilkite ant braškių. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Nugriebkite putas virimo metu. Palikite atvėsti bent 3 valandas.
-
6. Dar kartą virkite 5 minutes ir palikite kelias valandas, kol visiškai atvės. Pakartokite dar 2–3 kartus. Paskutinį kartą įpilkite citrinos rūgšties, praskiestos 1 valgomu šaukštu vandens. Virkite uogienę 15 minučių.
-
Reklama
-
7. Supilkite uogienę į iš anksto sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangčius ir palikite, kol visiškai atvės.
-
8. Tiršta braškių uogienė paruošta, skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama