Svarainių uogienė
4 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Svarainių uogienė – nuostabiausias mano vaikystės prisiminimas. Negalėjau suprasti, kaip iš vaisių, tokių nevalgomų vaikui, galima gaminti tokią skanią uogienę. Taikant šį gaminimo būdą, svarainių uogienė gaunasi gintarinė, griežinėliai yra permatomi ir tvirti. Svarainių uogienė yra tokia aromatinga ir unikali, kad į ją nereikia dėti jokių prieskonių. Tikrai rekomenduoju pasigaminti šį skanų patiekalą, jei turite galimybę rinkti ar nusipirkti gerų svarainių. Jūs nepasigailėsite. Na, o mano receptas jums pasakys, kaip teisingai paruošti svarainių uogienę - šis receptas patikrintas laiko, taip jį virė mano močiutė.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svarainiai1 kilogramas
-
Cukrus1.2 kilogramo
-
Vanduo300 mililitrų
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite prinokusius svarainius.
-
2. Svarainius nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Iš žievelės ir vandens paruoškite nuovirą. Nukoškite, suberkite cukrų.
-
4. Svarainius užpilkite sirupu, užvirinkite ir virkite 10 min. Atidėkite 4 valandoms.
-
Reklama
-
5. Svarainius pavirkite 10 minučių ir vėl atidėkite 4-8 valandoms, kad įsigertų.
-
6. Užvirkite uogienę trečią kartą. Uogienę supilstykite į stiklainius. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama