Svarainių uogienė

Svarainių uogienė

4 (4 įvertinimai)

10 Porcijos
24 val.

Apie receptą

Svarainių uogienė – nuostabiausias mano vaikystės prisiminimas. Negalėjau suprasti, kaip iš vaisių, tokių nevalgomų vaikui, galima gaminti tokią skanią uogienę. Taikant šį gaminimo būdą, svarainių uogienė gaunasi gintarinė, griežinėliai yra permatomi ir tvirti. Svarainių uogienė yra tokia aromatinga ir unikali, kad į ją nereikia dėti jokių prieskonių. Tikrai rekomenduoju pasigaminti šį skanų patiekalą, jei turite galimybę rinkti ar nusipirkti gerų svarainių. Jūs nepasigailėsite. Na, o mano receptas jums pasakys, kaip teisingai paruošti svarainių uogienę - šis receptas patikrintas laiko, taip jį virė mano močiutė.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svarainiai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1.2 kilogramo
  • Vanduo
    300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite prinokusius svarainius.
    1. Paruoškite prinokusius svarainius.
  • Svarainius nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais.
    2. Svarainius nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Iš žievelės ir vandens paruoškite nuovirą. Nukoškite, suberkite cukrų.
    3. Iš žievelės ir vandens paruoškite nuovirą. Nukoškite, suberkite cukrų.
  • Svarainius užpilkite sirupu, užvirinkite ir virkite 10 min. Atidėkite 4 valandoms.
    4. Svarainius užpilkite sirupu, užvirinkite ir virkite 10 min. Atidėkite 4 valandoms.
  • Reklama
  • Svarainius pavirkite 10 minučių ir vėl atidėkite 4-8 valandoms, kad įsigertų.
    5. Svarainius pavirkite 10 minučių ir vėl atidėkite 4-8 valandoms, kad įsigertų.
  • Užvirkite uogienę trečią kartą. Uogienę supilstykite į stiklainius. Gero apetito!
    6. Užvirkite uogienę trečią kartą. Uogienę supilstykite į stiklainius. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai