Sūrio sriuba su brokoliais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Šią sriubą galima drąsiai patiekti kaip pirmąjį patiekalą vakarienės metu ir įprastomis darbo dienomis. Sūrio sriuba - pirmojo patiekalo paruošimo variantas, kurio pagrindinis ingredientas yra sūris. Lydytas sūris suteikia patiekalui nepakartojamo skonio. Dažniausiai sūrio sriuboms naudojamos tokios veislės kaip parmezanas, čederis ar šveicariškas. Prieš lydant, ingredientas supjaustomas mažais gabalėliais arba sutarkuojamas. Į sūrio sriubą galite įdėti nedidelį kiekį įvairių daržovių, puikiai tiks salierai, morkos, bulvės, svogūnai. Taip pat galite pabandyti virti sūrio sriubą su grybais, taip pat eksperimentuoti su skystu pagrindu - galite ištirpinti sūrį mėsos ar daržovių sultinyje.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos sultinio kubeliai4 vnt
-
Vanduo4 stiklinės
-
Svogūnai3/4 puodelio (smulkiai pjaustyti)
-
Brokoliai2 puodeliai
-
Filadelfijos sūris200 gramų (viena pakuotė)
-
Kietasis sūris200 gramų (Cheddar tipo)
-
Česnako milteliai1/2 šaukštelio
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite brokolius. Norėdami tai padaryti, šaldytas daržoves virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Virkite ne ilgiau kaip 15 minučių.
-
2. Atskirame puode sumaišykite 4 puodelius vandens ir 4 vištienos sultinio kubelius. Virkite ant silpnos ugnies, kol kubeliai visiškai ištirps.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite 0,75 vidutinio dydžio svogūną ir supilkite į vištienos sultinį.
-
4. Į sultinį įpilkite 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių.
-
Reklama
-
5. Filadelfijos sūrį supjaustykite kubeliais ir suberkite į sultinį. Stebėkite, kad sriuba neužvirtų.
-
6. Išvirusius brokolius atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
7. Kai Filadelfijos sūris ištirps sultinyje, į puodą suberkite susmulkintus brokolius. Išmaišykite ir toliau virkite sriubą ant silpnos ugnies.
-
8. Uždenkite sriubą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
-
Reklama
-
9. Supjaustykite kubeliais kietąjį sūrį (pvz., Čederio)
-
10. Į sriubą suberkite susmulkintą sūrį ir išmaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sūris visiškai išsilydys. Patiekite karštą, papuoškite žolelėmis. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama