Smėlio pyragas su aguonomis

Smėlio pyragas su aguonomis

5 (4 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Trapios tešlos kepimo mėgėjams siūlau pasigaminti pyragą su aguonomis. Trapi, švelni tešla, vidutiniškai saldus, kvapnus aguonų įdaras, toks derinys retai palieka abejingus. Kadangi pyragas gaminamas iš trapios tešlos, ilgai minkyti jo negalima. Kai tik tešla susiformuoja į vientisą, minkštą gumulą, ją reikia suapvalinti, padalinti į dvi dalis ir padėti šaltai. Įdaras pyragui turi būti tirštas, klampus, be matomų drėgmės žymių. Atsižvelkite į niuansus ir pyragas patiks savo išvaizda ir skoniu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aguonų įdaras
    250 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt (3 tryniai
  • Sausainiai
    4 vnt
  • Sviestas
    140 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kvietiniai miltai
    300~320 gramų
  • Kepimo milteliai tešlai
    1,5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi.
    2. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi.
  • Reklama
  • Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Į dubenį su sviestu ir cukrumi sudėkite trynius. Išmaišykite.
    3. Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Į dubenį su sviestu ir cukrumi sudėkite trynius. Išmaišykite.
  • Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, vanilę.
    4. Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, vanilę.
  • Reklama
  • Pradėkite tešlą minkyti šaukštu. Kai tik pradės formuotis gumuliukai, minkykite rankomis. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite šauk...
    5. Pradėkite tešlą minkyti šaukštu. Kai tik pradės formuotis gumuliukai, minkykite rankomis. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite šaukštą miltų ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Minkštą, lanksčią tešlą padalinkite į 2 lygias dalis. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    6. Minkštą, lanksčią tešlą padalinkite į 2 lygias dalis. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Reklama
  • Paruoškite įdarą. Biskvitinius sausainius sutrinkite į trupinius. Kuo smulkiau, tuo geriau.
    7. Paruoškite įdarą. Biskvitinius sausainius sutrinkite į trupinius. Kuo smulkiau, tuo geriau.
  • Dubenyje sumaišykite aguonų įdarą, sutrintus sausainius ir 3 kiaušinių baltymus.
    8. Dubenyje sumaišykite aguonų įdarą, sutrintus sausainius ir 3 kiaušinių baltymus.
  • Reklama
  • Plakite mikseriu iki vientisos masės.
    9. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
  • Po 30 minučių paimkite kepimo indą, patepkite jį plonu aliejaus sluoksniu. Vieną tešlos dalį sutarkuokite stambia tarka. Lengvai paspausk...
    10. Po 30 minučių paimkite kepimo indą, patepkite jį plonu aliejaus sluoksniu. Vieną tešlos dalį sutarkuokite stambia tarka. Lengvai paspauskite delnu.
  • Reklama
  • Ant viršaus dėkite įdarą, išlyginkite, nesiekdami 0,5 cm krašto.
    11. Ant viršaus dėkite įdarą, išlyginkite, nesiekdami 0,5 cm krašto.
  • Ant viršaus užtarkuojame antrąją tešlos dalį. Paruoštą būsimą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
    12. Ant viršaus užtarkuojame antrąją tešlos dalį. Paruoštą būsimą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
  • Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite formoje. Tada patiekite.
    13. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite formoje. Tada patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai