Smėlio pyragas su aguonomis
5 (4 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Trapios tešlos kepimo mėgėjams siūlau pasigaminti pyragą su aguonomis. Trapi, švelni tešla, vidutiniškai saldus, kvapnus aguonų įdaras, toks derinys retai palieka abejingus. Kadangi pyragas gaminamas iš trapios tešlos, ilgai minkyti jo negalima. Kai tik tešla susiformuoja į vientisą, minkštą gumulą, ją reikia suapvalinti, padalinti į dvi dalis ir padėti šaltai. Įdaras pyragui turi būti tirštas, klampus, be matomų drėgmės žymių. Atsižvelkite į niuansus ir pyragas patiks savo išvaizda ir skoniu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aguonų įdaras250 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt (3 tryniai
-
Sausainiai4 vnt
-
Sviestas140 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kvietiniai miltai300~320 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai1,5 arbatinio šaukštelio
-
Vanilinaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Į dubenį su sviestu ir cukrumi sudėkite trynius. Išmaišykite.
-
4. Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, vanilę.
-
Reklama
-
5. Pradėkite tešlą minkyti šaukštu. Kai tik pradės formuotis gumuliukai, minkykite rankomis. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite šaukštą miltų ir užminkykite vientisą tešlą.
-
6. Minkštą, lanksčią tešlą padalinkite į 2 lygias dalis. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
Reklama
-
7. Paruoškite įdarą. Biskvitinius sausainius sutrinkite į trupinius. Kuo smulkiau, tuo geriau.
-
8. Dubenyje sumaišykite aguonų įdarą, sutrintus sausainius ir 3 kiaušinių baltymus.
-
Reklama
-
9. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
-
10. Po 30 minučių paimkite kepimo indą, patepkite jį plonu aliejaus sluoksniu. Vieną tešlos dalį sutarkuokite stambia tarka. Lengvai paspauskite delnu.
-
Reklama
-
11. Ant viršaus dėkite įdarą, išlyginkite, nesiekdami 0,5 cm krašto.
-
12. Ant viršaus užtarkuojame antrąją tešlos dalį. Paruoštą būsimą pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
-
13. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite formoje. Tada patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama