Rabarbarų uogienė su graikiniais riešutais

Rabarbarų uogienė su graikiniais riešutais

5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
12 val.

Apie receptą

Jei norite nustebinti svečius, pasigaminkite skanią ir neįprastą rabarbarų uogienę su graikiniais riešutais. Rabarbarai yra rūgštoko skonio ir šiek tiek primena rūgštynes, todėl uogienė nėra cukringa. Puikiai tinka pyragėlių įdarui ar biskvito sluoksniui. Galite naudoti bet kokius riešutus ir pjaustyti juos savo nuožiūra. Ši uogienė gali būti laikoma kambario temperatūroje.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rabarbarai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
  • Citrinos žievelės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Graikiniai riešutai
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite rabarbarų stiebus ir nulupkite.
    2. Nuplaukite rabarbarų stiebus ir nulupkite.
  • Reklama
  • Paruoštus rabarbarus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į neoksiduojantį ir storu dugnu dubenį. Į rabarbarus supilkite cukrų, išmaišyk...
    3. Paruoštus rabarbarus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į neoksiduojantį ir storu dugnu dubenį. Į rabarbarus supilkite cukrų, išmaišykite ir palikite 4 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
  • Į cukruotus rabarbarus suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.
    4. Į cukruotus rabarbarus suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Uždėkite uogienę ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Viską verdame 25 minutes, nugriebdami putas ir švelniai maišydami.
    5. Uždėkite uogienę ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Viską verdame 25 minutes, nugriebdami putas ir švelniai maišydami.
  • Graikinius riešutus susmulkinkite stambiais trupiniais ir suberkite į uogienę, išmaišykite.
    6. Graikinius riešutus susmulkinkite stambiais trupiniais ir suberkite į uogienę, išmaišykite.
  • Reklama
  • Virkite uogienę dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
    7. Virkite uogienę dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
  • Kruopščiai išplaukite stiklainius ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
    8. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
    9. Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
  • Linksmų pasiruošimų!
    10. Linksmų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai