Pyragas su spanguolėmis ir grietine

Pyragas su spanguolėmis ir grietine

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Siūlau variantą, kaip iškepti pyragą su spanguolėmis ir grietine. Jį paruošti paprasta, tad tikrai pavyks! Pyragui ruošti galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas, todėl kepiniai bus ne mažiau skanūs. Pagrindas gali būti mielinė arba trapi tešla, kiekvienas renkasi pagal skonį. Perskaitykite receptą ir pradėkite kepti jau dabar!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    125 mililitrai
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    8 šaukštai (3 šaukštai tešlai, 5 šaukštai grietinėlei)
  • Sviestas
    50 gramų
  • Sausos mielės
    5 gramai
  • Miltai
    250 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Grietinė
    300 gramų
  • Vanilinas
    1 vnt
  • Bruknės
    1,5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, supilkite į dubenį.
    1. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, supilkite į dubenį.
  • Tuo tarpu pašildykite šiek tiek pieno (jis neturėtų užvirti), supilkite mieles, viską išmaišykite.
    2. Tuo tarpu pašildykite šiek tiek pieno (jis neturėtų užvirti), supilkite mieles, viską išmaišykite.
  • Reklama
  • Į kambario temperatūros sviestą supilkite pieną su mielėmis, kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos, vėl gerai išmaišykite.
    3. Į kambario temperatūros sviestą supilkite pieną su mielėmis, kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos, vėl gerai išmaišykite.
  • Miltus persijokite, dalimis suberkite, gausite minkštą tešlą.
    4. Miltus persijokite, dalimis suberkite, gausite minkštą tešlą.
  • Reklama
  • Uždenkite paruoštą tešlą rankšluosčiu, palikite 60 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
    5. Uždenkite paruoštą tešlą rankšluosčiu, palikite 60 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
  • Kepimo indą ištepkite aliejumi, supilkite į ją tešlą, padarykite aukštesnius kraštus, kad įdaras gerai gulėtų ir laikytųsi. Uogas nuplaun...
    6. Kepimo indą ištepkite aliejumi, supilkite į ją tešlą, padarykite aukštesnius kraštus, kad įdaras gerai gulėtų ir laikytųsi. Uogas nuplauname ir dedame į vidų ant tešlos, paliekame viską 20 min.
  • Reklama
  • Mes dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 35 minutes.
    7. Mes dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 35 minutes.
  • Į maišytuvo dubenį supilkite grietinę ir cukrų, suberkite vanilinį cukrų ir pradėkite viską maišyti.
    8. Į maišytuvo dubenį supilkite grietinę ir cukrų, suberkite vanilinį cukrų ir pradėkite viską maišyti.
  • Reklama
  • Išimame pyragą iš orkaitės, laukiame kol visiškai atvės, tada užpilame grietine ir patiekiame. Taip pat mėgstu tortą dėti į šaldytuvą (už...
    9. Išimame pyragą iš orkaitės, laukiame kol visiškai atvės, tada užpilame grietine ir patiekiame. Taip pat mėgstu tortą dėti į šaldytuvą (užpylus grietinėlę), kad viršus šiek tiek sustingtų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai