Pyragas su kremu ir slyvomis
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Norėčiau kolekciją kolekciją papildyti dar vienu nuostabiu deserto receptu. Parodysiu, kaip pasigaminti kreminį ir slyvų pyragą. Jis gardus, burnoje tirpstantis ir visiškai paprastas. Traškios plutelės, subtilaus vanilinio kremo ir sultingų slyvų derinys yra tikrai neįtikėtinas. Pyragą taip pat galite aplieti tiršta braškių arba slyvų uogiene. Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas100 gramų
-
Cukrus75 gramų
-
Kiaušinis1 vnt (+ 1 trynys)
-
Miltai175 gramų
-
Vanilės ankštis1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt (kremui)
-
Tryniai2 vnt (kremui)
-
Cukrus150 gramų (kremui)
-
Kukurūzų krakmolas35 gramų (kremui)
-
Miltai50 gramų (kremui)
-
Pienas1 puodelis (kremui)
-
Grietinėlė1 puodelis (kremui)
-
Apelsinų žievelė1 vnt (kremui)
-
Vanilės ankštis1 vnt (kremui)
-
Slyvos13~16 vnt
-
Uogienė4~5 šaukštai (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia paruošti tešlą. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Išplakite 2 kiaušinius ir 1 trynį su cukrumi, įdėkite vanilės ir suminkštinto sviesto. Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai.
-
Reklama
-
3. Kitas žingsnis – kremas.
-
4. Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą. Įdėkite vanilės (taip pat galite naudoti vanilės ankštį, kurią naudojote tešlai) ir apelsino žievelės. Užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Cukrų išplakite su kiaušiniais, krakmolu ir miltais. Po truputį suberkite į karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Nukoškite per sietelį. Vėl užvirinkite ant ugnies, nuolat maišydami. Kai kremas sutirštės, nukelkite nuo ugnies.
-
6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, sudėkite ją į kepimo skardą, padarydami aukštesnius kraštus ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–13 minučių.
-
Reklama
-
7. Ant paskrudusio pyrago pagrindo užtepkite kremo.
-
8. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, išimkite kauliukus. Sudėkite puseles ant kremo. Grąžinkite kepimo formą į orkaitę.
-
Reklama
-
9. Kepkite pyragą 35–45 minutes.
-
10. Prieš patiekiant galite aptepti uogiene arba marmeladu (geriausia pirmiausia ištirpinti tirštą uogienę ant viryklės). Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama