Močiutės pyragėliai su bulvių košės įdaru
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Norint pagaminti bet kokius pyragėlius, svarbiausias žingsnis – geros mielinės tešlos paruošimas. Ji gali būti pati paprasčiausia – ant vandens. Tokia tešla tinka pyragėliams su bet kokiu įdaru. Tai ekonomiškiausias mielinės tešlos paruošimo būdas. Mielių naudosime džiovintų – jos greičiau suaktyvėja, tad tešla bus greičiau paruošta naudojimui. Tokius pyragėlius galima kepti keptuvėje arba orkaitėje.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mielės – 8 g
-
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
-
Druska – 1/4 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus – 30 ml
-
Miltai – 500 g
-
Vanduo – 300 ml
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norint paruošti tešlą, pasiruoškite reikalingus ingredientus. Miltus išsijokite per sietelį, kad prisotintumėte juos oru. Vandenį pašildykite iki šilto. Šiltame vandenyje mielės veiks geriau. -
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir augalinio aliejaus. Įberkite druskos, cukraus ir džiovintų mielių. Išmaišykite. -
Reklama
-
3. Po truputį suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą. Miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos konsistenciją. -
4. Paruošta mielinė tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Gerai išminkykite. Tuomet sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų. -
Reklama
-
5. Pakilusi tešla gerai išsiplečia. Galima pradėti formuoti pyragėlius. -
6. Įdarui imkite bulvių košę. Galite naudoti košę, likusią nuo vakarykščio pietų. Ji jau visiškai atvėsusi. -
Reklama
-
7. Kad įdaras būtų aromatingas, įdėkite truputį apkepinto svogūno. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su augaliniu aliejumi iki auksinės spalvos. -
8. Sumaišykite svogūną su koše. Įdaras paruoštas! -
Reklama
-
9. Iš paruoštos tešlos suformuokite nedidelę plokštelę, dėkite įdarą ir suformuokite pyragėlį. -
10. Suformuotus pyragėlius dėkite ant kepimo skardos ir patepkite tryniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Laiką reguliuokite pagal savo orkaitę. -
Reklama
-
11. Paruošti pyragėliai padidės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite juos į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu, kad šiek tiek garuotų – taip jie bus minkšti. -
12. Skanaus!















