Mėsa su baziliku orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Mėsa su baziliku orkaitėje marinuojasi ilgai. Bazilikas suteikia mėsai subtilų skonį ir aromatą. Tikri šefai jį visada naudoja ruošdami mėsos patiekalus. Mėsą su baziliku galima kepti orkaitėje po folija, arba galima užpilti pomidorų padažu ir kepti po dangčiu. Padažui paruošti stiklinę baltojo vyno, pusę litro susmulkintų pomidorų trintuvu ir pusę litro pomidorų pastos puode. Įdėkite 2 skilteles susmulkinto česnako, 3 šaukštus aliejaus, raudonėlio ir 1/4 puodelio šviežio kapotų baziliko. Viskas, ką reikia užvirti, šiek tiek pavirti ir šiuo padažu užpilti mėsą. Čia yra atviras laukas kūrybiškumui, bet kokia versija bus skanu. Sėkmės ir gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena700 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Tarkuotas parmezanas1/4 puodelio
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Smulkintas bazilikas2 šaukštai
-
Raudonėlis1/2 arbatinio šaukštelio
-
Džiūvėsėliai1/2 puodelio
-
Tarkuotas sūris1/2 puodelio
Gaminimo eiga
-
1. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį, baziliką, tarkuotą česnaką, parmezaną, raudonėlį. Supilkite aliejų, išmaišykite.
-
2. Sūrio mišinį paskleiskite ant plokščio mėsos gabalo.
-
Reklama
-
3. Mėsą susukite į vyniotinį, suriškite virvele ir dėkite į formą.
-
4. Mėsą apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Mėsą užpilkite pomidorų pastos padažu su bazilikų vynu.
-
6. Kepkite mėsą po dangčiu pusvalandį, tada atidarykite dangtį ir kepkite dar pusvalandį. Tada uždarykite dangtį ir dar pusvalandį patroškinkite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama