Maltos mėsos lizdai su sūriu
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Maltos mėsos „lizdai“ su sūriu – labai paprastas patiekalas, galintis užkariauti neįprastu skoniu. Rekomenduoju išbandyti! Šiandien aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti „lizdelius“ su malta mėsa ir sūriu. Faršą naudokite koks jums labiausiai patinka. Bandžiau net su vištiena ir kalakutiena, buvo labai skanu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa0,5 kg
-
Kiaušinis7 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Druska10 gramų
-
Paprika5 gramai
-
Balta duona3 riekelės
-
Malti juodieji pipirai5 gramai
-
Malti kmynai5 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia į indą sudėkite maltą mėsą. Į jį įmuškite kiaušinį (vieną). Morkas nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite ir sudėkite į faršą. Taip pat suberkite smulkintus svogūnus, duoną (galite iš anksto šiek tiek pamirkyti šiek tiek vandenyje ar piene), druskos ir pipirų. Viską tinkamai išmaišykite.
-
2. Po to paruoštą maltą mėsą padalinkite į 6 lygias dalis, susukite į rutuliukus ir išdėliokite ant kepimo skardos, išteptos aliejumi.
-
Reklama
-
3. Kiekvieno rutulio centre padarome įdubą, turėtume gauti savotiškus krepšelius, lizdus. Sūrį sutarkuokite ir suberkite į šiuos griovelius. Šiek tiek pasūdykite ir kepkite 175-180 laipsnių orkaitėje (20 minučių). Orkaitė turi būti įkaitinta.
-
4. Praėjus reikiamam laikui, išimame kepimo skardą su savo „lizdeliais“, įmušame po vieną kiaušinį ir viską grąžiname į orkaitę. Kepkite dar 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama