Lavašo suktinukas su rausva lašiša
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Gaminame užkandį naudojant ploną lavašą. Gaunasi skanu ir sotu, gaminamas lengvai ir greitai. Į lavašą galima suvynioti bet kokį įdarą pagal jūsų skonį. Žuvies patiekalų mėgėjams siūlau kaip įdarą vyniotiniui naudoti ingredientus, kurie įeina į salotų „Mimoza“ sudėtį. Žuvį galima naudoti konservuotą arba virtą. Lavašą naudokite ploną, bet kokios formos ir dydžio.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lavašas1 vnt
-
Morka1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Konservuota lašiša1 skardinė
-
Majonezas50 gramų
-
Lydytas sūris1 šaukštas
-
Žalumynai1 šaukštas
-
Česnakaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji malti pipiraipagal skonį
-
Salotų lapai1/4 saujelės
-
Sūris50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite produktus. Jei turite vieną didelį lavašą, naudokite visą jo paviršių ir ingredientus dėkite paeiliui per visą ilgį. Jei lavašų yra keli, apvalūs ir nedidelio dydžio, įdarą dėkite sluoksniais. Morką išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius virkite 10 minučių nuo užvirimo momento, užpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite lukštą. Padažui papildomai naudokite bet kokius šviežius arba šaldytus žalumynus ir prieskonius pagal skonį. Traškesnei tekstūrai rekomenduoju į vyniotinį įdėti salotų lapų sluoksnį. -
2. Nuo konservų nupilkite skystį. Žuvį padalinkite į filė, pašalindami stambius kaulus. Filė susmulkinkite į nedidelius gabalėlius. Morką, kietą sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuokite. Salotų lapus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant virtuvinio rankšluosčio. Padažui sumaišykite smulkintus žalumynus, šiek tiek česnako ir lydytą sūrį. -
Reklama
-
3. Šiuo atveju naudoju tris apvalius, nedidelio dydžio lavašus, todėl vyniotinį patogu rinkti sluoksniais. Ant lavašo užtepkite dalį paruošto padažo ir silikonine mentele paskirstykite jį plonu sluoksniu per visą paviršių. Išdėliokite paruoštos žuvies filė gabalėlius. -
4. Ant viršaus, ant žuvies, uždėkite antrą lavašą, patepkite jį dalimi padažo, paskirstydami plonu sluoksniu. Ant vienos pusės išdėliokite sluoksnį tarkuotos virtos morkos. Prieš tai morką lengvai pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant kitos lavašo pusės paskirstykite sluoksnį tarkuoto sūrio. -
Reklama
-
5. Ant viršaus uždėkite trečią lavašą. Patepkite jį likusiu padažu. Ant vienos pusės išdėliokite sluoksnį virtų, tarkuotų kiaušinių ir galiausiai sudėkite salotų lapų sluoksnį. -
6. Atsargiai susukite lavašą su įdaru į tvirtą vyniotinį. -
Reklama
-
7. Apvyniokite vyniotinį maistine plėvele ir užfiksuokite galus. Padėkite į šaldytuvą, kad susilietu skoniai ir sutvirtėtų. -
8. Prieš patiekiant išimkite vyniotinį iš plėvelės ir supjaustykite 1,5-2 cm pločio gabalėliais. -
Reklama
-
9. Vyniotinis pagal salotų „Mimoza“ motyvus paruoštas.















