Kiauliena su spanguolėmis
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Kiauliena su spanguolėmis yra labai neįprasta ir skani, patiekalas tinka tiek šventiniam stalui, tiek įprastai šeimos vakarienei. Ruošdami šį patiekalą, vadovaukitės nuosekliomis instrukcijomis, fantazuokite su prieskoniais. Prie kiaulienos garnyrą rinkitės savo nuožiūra, tiks ryžiai, troškinti kopūstai, daržovių troškinys.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų (kiauliena turi būti liesa)
-
Spanguolės150~200 gramų
-
Druska10 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Medus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus50 gramų
-
Kadagio uogos10 vnt
-
Rozmarinas3 gramai
-
Raudonasis svogūnas1 vnt (marinuotas raudonasis svogūnas patiekimui)
-
Bulvės4 vnt (bulves išvirkite ir apkepkite džiūvėsėliuose papuošimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Sudėkite spanguoles į maišytuvą.
-
Reklama
-
3. Susmulkinkite spanguoles.
-
4. Susmulkintas spanguoles perkelkite į dubenį, suberkite rozmariną.
-
Reklama
-
5. Pridėti medaus.
-
6. Kadagio uogas sutrinkite plokščiąja peilio puse.
-
Reklama
-
7. Į marinatą suberkite kadagio uogas, ten įspauskite česnako.
-
8. Supilkite augalinį aliejų.
-
Reklama
-
9. Marinatą gerai išmaišykite.
-
10. Nuplaukite kiaulienos gabalėlį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
-
Reklama
-
11. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, šiek tiek pamuškite.
-
12. Kiaulienos gabalėlius apvoliokite spanguolių marinate ir leiskite pasimarinuoti 1 valandą.
-
13. Kiaulieną kepkite karščiui atspariame inde arba folijoje pusantros valandos, likus 20 minučių iki pabaigos, nuimkite dangtį ir toliau kepkite be jo.
-
Reklama
-
14. Kol kiauliena kepa, patiekimui galite pamarinuoti raudonuosius svogūnus vandens, druskos, acto, granuliuoto cukraus ir baziliko marinate.
-
15. Norėdami patiekti kaip garnyrą, galite išvirti bulves, supjaustyti griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose.
-
16. Ir šias bulves apkepkite daržovių ir sviesto mišinyje.
-
17. Patiekite kiaulieną su daržovėmis, tiks petražolės, bruknių padažas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama