Kaulenio ir juodųjų serbentų uogienė
5 (1 įvertinimai)
1
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Juodųjų serbentų uogienę siūlau ruošti žiemai kartu su neįprastomis kaulenio uogomis. Šios uogos puikiai dera ir viena kitą papildo. O žiemą artimuosius galite nustebinti neįprasta uogiene. Serbentų ir kaulenio uogos turi būti gerai prinokusios, bet tankios, tuomet uogienėje išliks nepažeistos. Uogienė puikiai tinka gėrimams gaminti, sirupas – kaip impregnavimas konditerijos gaminiams, uogos – pyragų įdarui. Uogienė gerai išsilaiko sausoje ir vėsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kaulenis200 gramų
-
Juodieji serbentai250 gramų
-
Vanduo100 gramų
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Viską dėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, virkite 2 minutes.
-
Reklama
-
3. Supilkite uogas į sirupą ir švelniai išmaišykite, kad uogos pasidengtų sirupe.
-
4. Viską užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, užvirus, nugriebę putas, 5 minutes. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Virimą pakartokite dar du kartus. Paruoštą karštą uogienę supilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir visiškai atvėsinkite. Uogienę sandariai uždarykite dangteliais ir laikykite.
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama