Kaulenio ir juodųjų serbentų uogienė

Kaulenio ir juodųjų serbentų uogienė

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Juodųjų serbentų uogienę siūlau ruošti žiemai kartu su neįprastomis kaulenio uogomis. Šios uogos puikiai dera ir viena kitą papildo. O žiemą artimuosius galite nustebinti neįprasta uogiene. Serbentų ir kaulenio uogos turi būti gerai prinokusios, bet tankios, tuomet uogienėje išliks nepažeistos. Uogienė puikiai tinka gėrimams gaminti, sirupas – kaip impregnavimas konditerijos gaminiams, uogos – pyragų įdarui. Uogienė gerai išsilaiko sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kaulenis
    200 gramų
  • Juodieji serbentai
    250 gramų
  • Vanduo
    100 gramų
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Į puodą storu dugnu supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Viską dėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, virkite 2 minutes.
    2. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Viską dėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, virkite 2 minutes.
  • Reklama
  • Supilkite uogas į sirupą ir švelniai išmaišykite, kad uogos pasidengtų sirupe.
    3. Supilkite uogas į sirupą ir švelniai išmaišykite, kad uogos pasidengtų sirupe.
  • Viską užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, užvirus, nugriebę putas, 5 minutes. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir leiskite visiškai atv...
    4. Viską užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, užvirus, nugriebę putas, 5 minutes. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Virimą pakartokite dar du kartus. Paruoštą karštą uogienę supilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir visiškai atvėsinkite. Uogienę sandariai uždarykite dangteliais ir laikykite.
  • Reklama
  • Gerų pasiruošimų!
    5. Gerų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai