Kaulenio ir juodųjų serbentų uogienė

Kaulenio ir juodųjų serbentų uogienė

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Juodųjų serbentų uogienę siūlau ruošti žiemai kartu su neįprastomis kaulenio uogomis. Šios uogos puikiai dera ir viena kitą papildo. O žiemą artimuosius galite nustebinti neįprasta uogiene. Serbentų ir kaulenio uogos turi būti gerai prinokusios, bet tankios, tuomet uogienėje išliks nepažeistos. Uogienė puikiai tinka gėrimams gaminti, sirupas – kaip impregnavimas konditerijos gaminiams, uogos – pyragų įdarui. Uogienė gerai išsilaiko sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kaulenis
    200 gramų
  • Juodieji serbentai
    250 gramų
  • Vanduo
    100 gramų
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Į puodą storu dugnu supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Viską dėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, virkite 2 minutes.
    2. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Viską dėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite, virkite 2 minutes.
  • Reklama
  • Supilkite uogas į sirupą ir švelniai išmaišykite, kad uogos pasidengtų sirupe.
    3. Supilkite uogas į sirupą ir švelniai išmaišykite, kad uogos pasidengtų sirupe.
  • Viską užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, užvirus, nugriebę putas, 5 minutes. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir leiskite visiškai atv...
    4. Viską užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, užvirus, nugriebę putas, 5 minutes. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Virimą pakartokite dar du kartus. Paruoštą karštą uogienę supilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir visiškai atvėsinkite. Uogienę sandariai uždarykite dangteliais ir laikykite.
  • Reklama
  • Gerų pasiruošimų!
    5. Gerų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai