Juodųjų aviečių uogienė

Juodųjų aviečių uogienė

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
10 val.

Apie receptą

Avietės būna raudonos, geltonos ir net juodos. Šiandien siūlau virti uogienę iš retų juodųjų aviečių. Nepainiokite juodųjų aviečių ir gervuogių – tai dvi visiškai skirtingos uogos. Skirtingai nuo įprastų raudonųjų aviečių, jos yra mažesnės, saldesnės ir gerai išlaiko formą verdamos. Uogienė gaunasi tamsi, lengvo aromato ir sveikų uogų. Jei uogienė atrodo tiršta, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių arba citrinos rūgšties.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    500 gramų (juodos)
  • Cukrus
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Avietes išrūšiuokite, pašalindami pažeistas ir sugedusias uogas, sudėkite į sietelį. Nuplaukite ...
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Avietes išrūšiuokite, pašalindami pažeistas ir sugedusias uogas, sudėkite į sietelį. Nuplaukite uogas ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Uogas suberkite į dubenį, apibarstykite cukrumi ir palikite 8 valandoms, kad avietės išleistų sultis.
    2. Uogas suberkite į dubenį, apibarstykite cukrumi ir palikite 8 valandoms, kad avietės išleistų sultis.
  • Reklama
  • Uogienės stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite užsukamus dangtelius a...
    3. Uogienės stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Virkite užsukamus dangtelius ant vidutinės ugnies 5 minutes.
  • Padėkite dubenį su juodosiomis avietėmis ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę 20 minučių, švelniai maišydami ir nugriebdami...
    4. Padėkite dubenį su juodosiomis avietėmis ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę 20 minučių, švelniai maišydami ir nugriebdami putas. Paruoštą uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangčius ir apverskite stiklainius. Juodųjų aviečių uogienės stiklainius palikite visiškai atvėsti. Grąžinkite stiklainius į pradinę padėtį ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai