Grikių košė su mėsa
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Kaip ir daugelis kitų namų šeimininkių, virtuvėje mėgstu supaprastinti savo užduotis, todėl dažniausiai gaminu patiekalus, kuriuose garnyras derinamas su mėsos komponentu. Šis paprastas grikių košės su mėsa receptas kaip tik iš šios kategorijos, o dabar papasakosiu, kaip pasigaminti tokią košę. Jai tinka ir kiauliena, ir jautiena ar vištiena, taip pat patariu į patiekalą dėti kuo daugiau morkų ir svogūnų. Grikių košę su mėsa gaminti itin paprasta, pagal šį receptą nesunkiai ir greitai pagaminsite skanią ir maistingą vakarienę savo šeimai.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa500~600 gramų (kiauliena arba bet kokia jūsų mėgstama mėsa)
-
Grikiai2 stiklinės
-
Morkos4~5 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Sviestas100 gramų
-
Aliejus0,5~1 stiklinė
-
Kuminas1 arbatinis šaukštelis
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pradėkime nuo daržovių paruošimo, pirmiausia nuvalome svogūnus ir supjaustome pusžiedžiais.
-
2. Morkas taip pat nuvalome ir supjaustome juostelėmis, morkas iš esmės galima sutarkuoti.
-
Reklama
-
3. Mėsą supjaustome mažais apie 1,5-2 cm pločio kubeliais.
-
4. Dabar ant ugnies dedame keptuvę storomis sienelėmis, supilame į ją augalinį aliejų. Kai aliejus įkaista, į keptuvę suberkite svogūną ir pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Tada susmulkintą mėsą sudėkite į keptuvę prie svogūno, pakepinkite, kol pusiau iškeps.
-
6. Po to suberkite morkas ir mėsą su daržovėmis užpilkite 1 litru vandens. Viską pasūdykite (apie 2 arbatinius šaukštelius) ir pagardinkite prieskoniais, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite mėsą ant silpnos ugnies valandą.
-
Reklama
-
7. Kai baigiasi kepimo laikas, ant ugnies dedame keptuvę ir joje ištirpiname sviestą. Grikius ištepame svieste ir maišydami kepame apie 5-7 minutes.
-
8. Tada grikių kruopas perkeliame į keptuvę ant mėsos su daržovėmis, išlyginame per visą paviršių.
-
Reklama
-
9. Į keptuvės turinį pripildykite vandens, kad skystis pakiltų 1,5 cm virš grikių. Įjunkite ugnį virš vidutinės.
-
10. Kai tik skystis šiek tiek išgaruos ir jo nesimatys paviršiuje, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir virkite košę dar 20-30 minučių.
-
Reklama
-
11. Kai laikas baigsis, išjunkite ugnį, sumaišykite grikius su mėsa ir daržovėmis – patiekalas paruoštas patiekti. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama