Gervuogių vyniotinis
5 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Noriu pasidalinti sėkmingu trapios tešlos vyniotinio su uogų įdaru receptu. Jam naudojau šaldytas gervuoges, bet vasarą galima naudoti šviežias. Vyniotinis turi savybę, kepant jo viršuje atsiranda įtrūkimų. Nebijokite, tai leidžiama. Jei neturite granuliuoto cukraus, prieš kepdami ritinėlio viršų pabarstykite įprastu cukrumi. Atkreipkite dėmesį į receptą ir palepinkite savo artimuosius gardžiais kepiniais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus120 gramų
-
Augalinis aliejus80 mililitrų
-
Pienas80 mililitrų
-
Kvietiniai miltai400~450 gramų
-
Kepimo milteliai8 gramai
-
Gervuogės220 gramų (šaldytos arba šviežios)
-
Granuliuotas cukruspagal skonį (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Išimkite šaldytas gervuoges iš šaldiklio.
-
2. Uogas suberkite į dubenį, pabarstykite 1 arbatinį šaukštą cukraus, lengvai paminkykite ir palikite kuriam laikui, kol ruošite tešlą.
-
Reklama
-
3. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, vieną kiaušinį, baltymus ir cukrų. Išmaišykite šakute. Atidėkite trynį vyniotinio sutepimui.
-
4. Įpilkite pieno. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Suberti miltus, kepimo miltelius.
-
6. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik pradės formuotis gumuliukai, minkykite rankomis.
-
Reklama
-
7. Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, netrupėti ir neteplios konsistencijos. Suapvalinkite.
-
8. Paimkite kepimo popieriaus lakštą. Lengvai pabarstykite miltais. Ant jo uždėkite tešlą.
-
Reklama
-
9. Tešlą iškočiokite į stačiakampį 0,3 cm storio sluoksnį.Ant jo ištepkite įdarą. Jei išsiskiria daug sulčių, jas nusausinkite.
-
10. Švelniai, iš plačios pusės, sukite ritinį.
-
Reklama
-
11. Atsargiai apverskite. Suspauskite ritinio kraštus. Jei išsiskiria sultys, nuvalykite, kad nepridegtų orkaitėje.
-
12. Suėmę už priešingų kepimo popieriaus galų, atsargiai perkelkite vyniotinį ant kepimo skardos. Ištepkite jį iš anksto atidėtu tryniu, viršų pabarstykite cukrumi. Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
-
13. Pasibaigus nustatytam laikui, vyniotinį išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Tada patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama