Gervuogių vyniotinis

Gervuogių vyniotinis

5 (3 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Noriu pasidalinti sėkmingu trapios tešlos vyniotinio su uogų įdaru receptu. Jam naudojau šaldytas gervuoges, bet vasarą galima naudoti šviežias. Vyniotinis turi savybę, kepant jo viršuje atsiranda įtrūkimų. Nebijokite, tai leidžiama. Jei neturite granuliuoto cukraus, prieš kepdami ritinėlio viršų pabarstykite įprastu cukrumi. Atkreipkite dėmesį į receptą ir palepinkite savo artimuosius gardžiais kepiniais.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    120 gramų
  • Augalinis aliejus
    80 mililitrų
  • Pienas
    80 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    400~450 gramų
  • Kepimo milteliai
    8 gramai
  • Gervuogės
    220 gramų (šaldytos arba šviežios)
  • Granuliuotas cukrus
    pagal skonį (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Išimkite šaldytas gervuoges iš šaldiklio.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Išimkite šaldytas gervuoges iš šaldiklio.
  • Uogas suberkite į dubenį, pabarstykite 1 arbatinį šaukštą cukraus, lengvai paminkykite ir palikite kuriam laikui, kol ruošite tešlą.
    2. Uogas suberkite į dubenį, pabarstykite 1 arbatinį šaukštą cukraus, lengvai paminkykite ir palikite kuriam laikui, kol ruošite tešlą.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, vieną kiaušinį, baltymus ir cukrų. Išmaišykite šakute. Atidėkite trynį vyniotinio sutepimui.
    3. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, vieną kiaušinį, baltymus ir cukrų. Išmaišykite šakute. Atidėkite trynį vyniotinio sutepimui.
  • Įpilkite pieno. Išmaišykite.
    4. Įpilkite pieno. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberti miltus, kepimo miltelius.
    5. Suberti miltus, kepimo miltelius.
  • Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik pradės formuotis gumuliukai, minkykite rankomis.
    6. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik pradės formuotis gumuliukai, minkykite rankomis.
  • Reklama
  • Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, netrupėti ir neteplios konsistencijos. Suapvalinkite.
    7. Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti, netrupėti ir neteplios konsistencijos. Suapvalinkite.
  • Paimkite kepimo popieriaus lakštą. Lengvai pabarstykite miltais. Ant jo uždėkite tešlą.
    8. Paimkite kepimo popieriaus lakštą. Lengvai pabarstykite miltais. Ant jo uždėkite tešlą.
  • Reklama
  • Tešlą iškočiokite į stačiakampį 0,3 cm storio sluoksnį.Ant jo ištepkite įdarą. Jei išsiskiria daug sulčių, jas nusausinkite.
    9. Tešlą iškočiokite į stačiakampį 0,3 cm storio sluoksnį.Ant jo ištepkite įdarą. Jei išsiskiria daug sulčių, jas nusausinkite.
  • Švelniai, iš plačios pusės, sukite ritinį.
    10. Švelniai, iš plačios pusės, sukite ritinį.
  • Reklama
  • Atsargiai apverskite. Suspauskite ritinio kraštus. Jei išsiskiria sultys, nuvalykite, kad nepridegtų orkaitėje.
    11. Atsargiai apverskite. Suspauskite ritinio kraštus. Jei išsiskiria sultys, nuvalykite, kad nepridegtų orkaitėje.
  • Suėmę už priešingų kepimo popieriaus galų, atsargiai perkelkite vyniotinį ant kepimo skardos. Ištepkite jį iš anksto atidėtu tryniu, virš...
    12. Suėmę už priešingų kepimo popieriaus galų, atsargiai perkelkite vyniotinį ant kepimo skardos. Ištepkite jį iš anksto atidėtu tryniu, viršų pabarstykite cukrumi. Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
  • Pasibaigus nustatytam laikui, vyniotinį išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Tada patiekite.
    13. Pasibaigus nustatytam laikui, vyniotinį išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Tada patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai