Estragonų pyragas
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Gruzinų receptas kaip pasigaminti peletrūno pyragą. Iš pradžių pyrago skonis gali šiek tiek suklaidinti, bet reikia šiek tiek priprasti. Perskaitykite žingsnis po žingsnio instrukcijas ir pradėkite gaminti. Norėdami šiek tiek sušvelninti skonį, peletrūną galite atskiesti kitomis žolelėmis (špinatais, kalendra, žaliais svogūnais ir net petražolėmis). Kepimui skirta tešla yra grūdėta ir labai skani. Pyragas bus puikus pasirinkimas pietų ar vidurdienio stalui!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Estragonas (peletrūnas)60 gramų
-
Špinatai200 gramų
-
Kiaušinis8 vnt (6 įdarui, 2 tešlai)
-
Sviestas270 gramų
-
Miltai5 šaukštai
-
Kefyras500 mililitrų (arba fermentuotas keptas pienas)
-
Rafinuotas aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Cukrus2 šaukštai
-
Soda1/2 šaukštelio
-
Grietinė2 šaukštai
-
Trynys1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje ištirpinkite 20 gramų sviesto, į sviestą suberkite žalumynus, troškinkite penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies.
-
4. Įdarui skirtus kiaušinius išvirkite, supjaustykite, suberkite žoleles, druską, pipirus.
-
Reklama
-
5. Tešlai kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti raugintą keptą pieną arba kefyrą, rafinuotą aliejų ir lydytą sviestą (250 gramų).
-
6. Miltus persijokite, sumaišykite su soda, dalimis suberkite į cukraus-kefyro mišinį. Tešla bus tiršta.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir pabarstome miltais, pusę tešlos dedame ant kepimo skardos ir išlyginame.
-
8. Ištepame įdarą.
-
Reklama
-
9. Likusią tešlą dėkite ant įdaro (taip, kad visa tešla jį apsemtų).
-
10. Sumaišykite trynį su grietine, sutepkite ja pyragą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, penkiasdešimčiai minučių. Po to jis turi atvėsti – ir galima patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama