Estragonų pyragas

Estragonų pyragas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Gruzinų receptas kaip pasigaminti peletrūno pyragą. Iš pradžių pyrago skonis gali šiek tiek suklaidinti, bet reikia šiek tiek priprasti. Perskaitykite žingsnis po žingsnio instrukcijas ir pradėkite gaminti. Norėdami šiek tiek sušvelninti skonį, peletrūną galite atskiesti kitomis žolelėmis (špinatais, kalendra, žaliais svogūnais ir net petražolėmis). Kepimui skirta tešla yra grūdėta ir labai skani. Pyragas bus puikus pasirinkimas pietų ar vidurdienio stalui!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Estragonas (peletrūnas)
    60 gramų
  • Špinatai
    200 gramų
  • Kiaušinis
    8 vnt (6 įdarui, 2 tešlai)
  • Sviestas
    270 gramų
  • Miltai
    5 šaukštai
  • Kefyras
    500 mililitrų (arba fermentuotas keptas pienas)
  • Rafinuotas aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Soda
    1/2 šaukštelio
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Trynys
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
    2. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Keptuvėje ištirpinkite 20 gramų sviesto, į sviestą suberkite žalumynus, troškinkite penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies.
    3. Keptuvėje ištirpinkite 20 gramų sviesto, į sviestą suberkite žalumynus, troškinkite penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Įdarui skirtus kiaušinius išvirkite, supjaustykite, suberkite žoleles, druską, pipirus.
    4. Įdarui skirtus kiaušinius išvirkite, supjaustykite, suberkite žoleles, druską, pipirus.
  • Reklama
  • Tešlai kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti raugintą keptą pieną arba kefyrą, rafinuotą aliejų ir lydytą sviestą (250 gramų).
    5. Tešlai kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti raugintą keptą pieną arba kefyrą, rafinuotą aliejų ir lydytą sviestą (250 gramų).
  • Miltus persijokite, sumaišykite su soda, dalimis suberkite į cukraus-kefyro mišinį. Tešla bus tiršta.
    6. Miltus persijokite, sumaišykite su soda, dalimis suberkite į cukraus-kefyro mišinį. Tešla bus tiršta.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir pabarstome miltais, pusę tešlos dedame ant kepimo skardos ir išlyginame.
    7. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir pabarstome miltais, pusę tešlos dedame ant kepimo skardos ir išlyginame.
  • Ištepame įdarą.
    8. Ištepame įdarą.
  • Reklama
  • Likusią tešlą dėkite ant įdaro (taip, kad visa tešla jį apsemtų).
    9. Likusią tešlą dėkite ant įdaro (taip, kad visa tešla jį apsemtų).
  • Sumaišykite trynį su grietine, sutepkite ja pyragą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, penkiasdešimčiai minučių. Po to jis tur...
    10. Sumaišykite trynį su grietine, sutepkite ja pyragą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, penkiasdešimčiai minučių. Po to jis turi atvėsti – ir galima patiekti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai