Braškių uogienė žiemai

Braškių uogienė žiemai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Natūrali braškių uogienė žiemai, kuri ruošiama nenaudojant cukraus. Kaip pakaitalą naudojame koncentruotas obuolių sultis, todėl ši uogienė yra 100 % sveika. Būtinai išbandykite! Braškes išrūšiuojame ir nuplauname. Tada supilkite į puodą, įpilkite obuolių sulčių ir pusės citrinos sulčių. Virkite uogienę ant didelės ugnies apie 30 minučių, maišydami ir pašalindami putas. Pabaigoje įpilkite agaro-agaro, praskiestą vandenyje. Supilkite gatavą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite, kol visiškai atvės, tada uogienę perkelkite į vėsią, tamsią vietą laikymui. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    2 kilogramai
  • Obuolių sultys
    200 mililitrų (koncentruotos)
  • Agaro agaro milteliai
    8 gramų
  • Citrinų sultys
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Braškes reikia išrūšiuoti ir kruopščiai nuplauti. Tada uogas perkelkite į didelį puodą, įpilkite obuolių ir citrinų sulčių. Puodą kelioms...
    1. Braškes reikia išrūšiuoti ir kruopščiai nuplauti. Tada uogas perkelkite į didelį puodą, įpilkite obuolių ir citrinų sulčių. Puodą kelioms minutėms padėkite ant ugnies.
  • Padidinkite ugnį iki maksimalios ir virkite, nuolat maišydami. Virkite apie pusvalandį, nugriebdami putas.
    2. Padidinkite ugnį iki maksimalios ir virkite, nuolat maišydami. Virkite apie pusvalandį, nugriebdami putas.
  • Reklama
  • Agaras-agaras ištirpinamas nedideliame kiekyje šalto vandens. Supilkite mišinį į uogienę, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
    3. Agaras-agaras ištirpinamas nedideliame kiekyje šalto vandens. Supilkite mišinį į uogienę, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
  • Užpildykite sterilizuotus stiklainius uogiene, uždarykite dangteliais ir apverskite dangteliais žemyn, kol visiškai atvės.
    4. Užpildykite sterilizuotus stiklainius uogiene, uždarykite dangteliais ir apverskite dangteliais žemyn, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Uogienę galima laikyti vėsioje vietoje apie 12 mėnesių. Skanaus!
    5. Uogienę galima laikyti vėsioje vietoje apie 12 mėnesių. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai