Aluje marinuota kiauliena

Aluje marinuota kiauliena

3.6 (8 įvertinimai)

10-12 Porcijos
20 val.

Apie receptą

Aluje marinuota kiaulieną, nors tai ir užtrunka, verta. Kiauliena visada gaunasi skani, net jei valgote šaltą. Marinuotą kiaulieną aluje lengva paruošti. Aluje marinuota kiauliena – daugiau šventinio patiekalo receptas. Šį receptą gaminu jau seniai ir nė karto nepraleidau. Visada kiauliena pasirodė skani, kvapni ir graži. Galite patiekti su bet kokiomis daržovėmis, žolelėmis, krienais ar garstyčiomis. Skanaus!

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    2,5 kg
  • Tamsus alus
    1 litras
  • Česnakai
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    8~10 vnt
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paimkite kiaulienos gabalėlį ir gerai nuplaukite. Prieskonius parenkame pagal skonį.
    1. Paimkite kiaulienos gabalėlį ir gerai nuplaukite. Prieskonius parenkame pagal skonį.
  • Mano naudojami prieskoniai kalendra, raudonėlis, čiobreliai, pipirai, druska, lauro lapų mišinys.
    2. Mano naudojami prieskoniai kalendra, raudonėlis, čiobreliai, pipirai, druska, lauro lapų mišinys.
  • Reklama
  • Česnaką nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Mėsoje plonu peiliu padarome pusės storio įdubimus ir į juos įsmeigiame česnako gabalėliu...
    3. Česnaką nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Mėsoje plonu peiliu padarome pusės storio įdubimus ir į juos įsmeigiame česnako gabalėlius. Kuo daugiau česnako, tuo geriau.
  • Mėsą iš visų pusių aptepame druskos ir prieskonių mišiniu ir padedame marinuotis trims keturioms valandoms šaltoje vietoje. Tada užpilkit...
    4. Mėsą iš visų pusių aptepame druskos ir prieskonių mišiniu ir padedame marinuotis trims keturioms valandoms šaltoje vietoje. Tada užpilkite mėsą tamsiu alumi, kad ji visiškai uždengtų gabalėlį ir nakčiai padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Ryte marinatą nusausinkite, mėsą nusausinkite servetėle. Mėsos gabalėlį įvyniokite į foliją. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laips...
    5. Ryte marinatą nusausinkite, mėsą nusausinkite servetėle. Mėsos gabalėlį įvyniokite į foliją. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 2-3 valandoms. Baigiant kepti išskleiskite foliją ir leiskite kiaulienai apskrusti.
  • Iškepusią kiaulieną supjaustykite gabalėliais ir patiekite su žolelėmis ir daržovėmis. Skanaus!
    6. Iškepusią kiaulieną supjaustykite gabalėliais ir patiekite su žolelėmis ir daržovėmis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (8 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai