Aluje marinuota kiauliena
3.6 (8 įvertinimai)
10-12 Porcijos
20 val.
Apie receptą
Aluje marinuota kiaulieną, nors tai ir užtrunka, verta. Kiauliena visada gaunasi skani, net jei valgote šaltą. Marinuotą kiaulieną aluje lengva paruošti. Aluje marinuota kiauliena – daugiau šventinio patiekalo receptas. Šį receptą gaminu jau seniai ir nė karto nepraleidau. Visada kiauliena pasirodė skani, kvapni ir graži. Galite patiekti su bet kokiomis daržovėmis, žolelėmis, krienais ar garstyčiomis. Skanaus!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena2,5 kg
-
Tamsus alus1 litras
-
Česnakai1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Lauro lapas8~10 vnt
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite kiaulienos gabalėlį ir gerai nuplaukite. Prieskonius parenkame pagal skonį.
-
2. Mano naudojami prieskoniai kalendra, raudonėlis, čiobreliai, pipirai, druska, lauro lapų mišinys.
-
Reklama
-
3. Česnaką nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Mėsoje plonu peiliu padarome pusės storio įdubimus ir į juos įsmeigiame česnako gabalėlius. Kuo daugiau česnako, tuo geriau.
-
4. Mėsą iš visų pusių aptepame druskos ir prieskonių mišiniu ir padedame marinuotis trims keturioms valandoms šaltoje vietoje. Tada užpilkite mėsą tamsiu alumi, kad ji visiškai uždengtų gabalėlį ir nakčiai padėkite į šaldytuvą.
-
Reklama
-
5. Ryte marinatą nusausinkite, mėsą nusausinkite servetėle. Mėsos gabalėlį įvyniokite į foliją. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 2-3 valandoms. Baigiant kepti išskleiskite foliją ir leiskite kiaulienai apskrusti.
-
6. Iškepusią kiaulieną supjaustykite gabalėliais ir patiekite su žolelėmis ir daržovėmis. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (8 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama