Varškės apkepas su slyvomis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Varškės apkepas su slyvomis pagal skonį gali konkuruoti su bet kokiu pyragu, tačiau tai, kad jis sveikesnis, faktas. Varškė ir vaisiai – pagrindiniai skanaus apkepo komponentai! Patiekite varškės apkepą su grietine. Jei apkepui skirta varškė yra sausa, praskieskite ją pienu arba grietine. Šlapios varškės skiesti nereikia. Varškė turi būti vienalytė, todėl varškę gerai pertrinkite per sietelį 1-2 kartus arba sutrinkite trintuvu. Varškės masė turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos. Susmulkintus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Slyvas galima pakeisti bet kokiomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis ar vyšniomis! Sėkmės ir gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė400 gramų
-
Pienas100 mililitrų
-
Cukrus110~130 gramų
-
Kiaušinis3 vnt
-
Manų kruopos40 gramų
-
Citrinos sultys1 arbatinis šaukštelis
-
Vanilinaspagal skonį
-
Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis
-
Supjaustytos slyvos1 stiklinė
-
Obuoliai5~6 vnt
-
Grietinė4 šaukštai
-
Cinamonas su cukrumipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Manų kruopas užpilkite vandeniu (kad apsemtų) ir palikite išbrinkti 40 min.
-
2. Pusę cukraus įtrinkite su tryniais ir sumaišykite su išbrinkusiomis manų kruopomis. Suberkite likusį cukrų.
-
Reklama
-
3. Į manų kruopas suberkite trintą varškę ir išmaišykite.
-
4. Įtarkuokite citrinos žievelę.
-
Reklama
-
5. Suberkite išplaktus baltymus, išmaišykite, suberkite krakmolą, išmaišykite.
-
6. Supilkite masę į nuimamą formą.
-
Reklama
-
7. Dėti susmulkintus obuolius, pabarstyti cinamonu, cukrumi ir užpilti grietine.
-
8. Susmulkintas slyvas įspauskite į grietinę.
-
Reklama
-
9. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama