Varškės apkepas su slyvomis

Varškės apkepas su slyvomis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Varškės apkepas su slyvomis pagal skonį gali konkuruoti su bet kokiu pyragu, tačiau tai, kad jis sveikesnis, faktas. Varškė ir vaisiai – pagrindiniai skanaus apkepo komponentai! Patiekite varškės apkepą su grietine. Jei apkepui skirta varškė yra sausa, praskieskite ją pienu arba grietine. Šlapios varškės skiesti nereikia. Varškė turi būti vienalytė, todėl varškę gerai pertrinkite per sietelį 1-2 kartus arba sutrinkite trintuvu. Varškės masė turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos. Susmulkintus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Slyvas galima pakeisti bet kokiomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis ar vyšniomis! Sėkmės ir gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    400 gramų
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Cukrus
    110~130 gramų
  • Kiaušinis
    3 vnt
  • Manų kruopos
    40 gramų
  • Citrinos sultys
    1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinas
    pagal skonį
  • Citrinos žievelė
    1 arbatinis šaukštelis
  • Supjaustytos slyvos
    1 stiklinė
  • Obuoliai
    5~6 vnt
  • Grietinė
    4 šaukštai
  • Cinamonas su cukrumi
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Manų kruopas užpilkite vandeniu (kad apsemtų) ir palikite išbrinkti 40 min.
    1. Manų kruopas užpilkite vandeniu (kad apsemtų) ir palikite išbrinkti 40 min.
  • Pusę cukraus įtrinkite su tryniais ir sumaišykite su išbrinkusiomis manų kruopomis. Suberkite likusį cukrų.
    2. Pusę cukraus įtrinkite su tryniais ir sumaišykite su išbrinkusiomis manų kruopomis. Suberkite likusį cukrų.
  • Reklama
  • Į manų kruopas suberkite trintą varškę ir išmaišykite.
    3. Į manų kruopas suberkite trintą varškę ir išmaišykite.
  • Įtarkuokite citrinos žievelę.
    4. Įtarkuokite citrinos žievelę.
  • Reklama
  • Suberkite išplaktus baltymus, išmaišykite, suberkite krakmolą, išmaišykite.
    5. Suberkite išplaktus baltymus, išmaišykite, suberkite krakmolą, išmaišykite.
  • Supilkite masę į nuimamą formą.
    6. Supilkite masę į nuimamą formą.
  • Reklama
  • Dėti susmulkintus obuolius, pabarstyti cinamonu, cukrumi ir užpilti grietine.
    7. Dėti susmulkintus obuolius, pabarstyti cinamonu, cukrumi ir užpilti grietine.
  • Susmulkintas slyvas įspauskite į grietinę.
    8. Susmulkintas slyvas įspauskite į grietinę.
  • Reklama
  • Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
    9. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai