Omletas su bulvėmis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Laukia sunkus ir įtemptas dienos maratonas? Tuomet tau reikia sočių ir maistingų pusryčių. Štai receptas, kaip pasigaminti omletą su bulvėmis. Tokį galima ruošti ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei. Bulvinis omletas - sotus patiekalas iš ispanų virtuvės. Jį gali paįvairinti kitomis daržovėmis: svogūnais, žirneliais, paprikomis. Taip pat galima dėti mėsos, dešros ar šoninės. Patiekite omletą iškart po paruošimo, kol jis dar karštas. Jis puikiai tinka pusryčiams, vakarienei ar pietums.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvė1 vnt
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Svogūnas0,5 vnt
-
Augalinis aliejuspagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite bulvę, nuplaukite ją ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (kuo plonesnėmis). Nulupkite ir plonai pusžiedžiais supjaustykite svogūną. -
2. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite bulves ir svogūnus, kepkite kelias minutes, beveik iki išsitroškinimo, bet neapskrudinkite. -
Reklama
-
3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir išmaišykite šakute. Kiaurasamčiu išimkite daržoves iš keptuvės ir sudėkite į dubenį su kiaušiniais, išmaišykite. -
4. Nupilkite nuo keptuvės perteklinį aliejų, palikite tik 1 valgomąjį šaukštą, supilkite kiaušinių ir daržovių mišinį, uždenkite dangčiu ir kepkite kelias minutes. -
Reklama
-
5. Atsargiai pakelkite kraštus mentele, kai omleto vidus dar likęs skystas. Išverskite ant lėkštės. -
6. Staigiai apverskite omletą nuo lėkštės atgal į keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite dar kelias minutes. Perkelkite jį atgal į lėkštę. -
Reklama
-
7. Supjaustykite omletą gabalėliais ir patiekite. Skanaus!















