Mannikas su vyšniomis

Mannikas su vyšniomis

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Tarp naminių desertų didžiulę vietą užima sultingas mannikas su maloniu vyšnių rūgštumu. Galima ruošti ir darbo dienomis, ir iškilminga proga, papuošti šokoladu ar plakta grietinėle. Ne pyragas, o subtili vanilinė kempinė su saldžiarūgščiai kvepiančiomis vyšniomis. Jis labai skanus ir ruošiamas tiesiog iš paprasčiausių ingredientų. Patikrintas sodrių kepinių receptas, kurį gauna visi!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Manų kruopos
    1 stiklinė
  • Grietinė
    1 stiklinė
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Šaldytos vyšnios
    200 gramų
  • Kvietiniai miltai
    2 šaukštai
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Pirmiausia atitirpinkite vyšnias, o tada sudėkite į sietelį, kad nutekėtų visos sultys.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Pirmiausia atitirpinkite vyšnias, o tada sudėkite į sietelį, kad nutekėtų visos sultys.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, išmaišykite. Pagal skonį galite pridėti bet kokių prieskonių.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, išmaišykite. Pagal skonį galite pridėti bet kokių prieskonių.
  • Reklama
  • Įdėkite grietinės, sumaišykite su kiaušiniais.
    3. Įdėkite grietinės, sumaišykite su kiaušiniais.
  • Supilkite manų kruopas, išmaišykite tešlą ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
    4. Supilkite manų kruopas, išmaišykite tešlą ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
    5. Pasibaigus laikui, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  • Išmaišykite tešlą. Ji turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.
    6. Išmaišykite tešlą. Ji turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.
  • Reklama
  • Kepimo formą patepkite aliejumi, supilkite tešlą.
    7. Kepimo formą patepkite aliejumi, supilkite tešlą.
  • Tešlos paviršių paskleiskite vyšniomis. Dedame kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių. Pasirengimą patikrinkite mediniu ie...
    8. Tešlos paviršių paskleiskite vyšniomis. Dedame kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių. Pasirengimą patikrinkite mediniu iešmeliu, jis turi būti sausas ištrauktas iš pyrago vidurio.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai