Mannikas su vyšniomis
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Tarp naminių desertų didžiulę vietą užima sultingas mannikas su maloniu vyšnių rūgštumu. Galima ruošti ir darbo dienomis, ir iškilminga proga, papuošti šokoladu ar plakta grietinėle. Ne pyragas, o subtili vanilinė kempinė su saldžiarūgščiai kvepiančiomis vyšniomis. Jis labai skanus ir ruošiamas tiesiog iš paprasčiausių ingredientų. Patikrintas sodrių kepinių receptas, kurį gauna visi!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos1 stiklinė
-
Grietinė1 stiklinė
-
Cukrus1 stiklinė
-
Šaldytos vyšnios200 gramų
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Pirmiausia atitirpinkite vyšnias, o tada sudėkite į sietelį, kad nutekėtų visos sultys.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, išmaišykite. Pagal skonį galite pridėti bet kokių prieskonių.
-
Reklama
-
3. Įdėkite grietinės, sumaišykite su kiaušiniais.
-
4. Supilkite manų kruopas, išmaišykite tešlą ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
-
6. Išmaišykite tešlą. Ji turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.
-
Reklama
-
7. Kepimo formą patepkite aliejumi, supilkite tešlą.
-
8. Tešlos paviršių paskleiskite vyšniomis. Dedame kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių. Pasirengimą patikrinkite mediniu iešmeliu, jis turi būti sausas ištrauktas iš pyrago vidurio.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama