Mannikas su vyšniomis
5 (2 įvertinimai)
6
Porcijos
1 val. 20 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Tarp naminių desertų didžiulę vietą užima sultingas mannikas su maloniu vyšnių rūgštumu. Galima ruošti ir darbo dienomis, ir iškilminga proga, papuošti šokoladu ar plakta grietinėle. Ne pyragas, o subtili vanilinė kempinė su saldžiarūgščiai kvepiančiomis vyšniomis. Jis labai skanus ir ruošiamas tiesiog iš paprasčiausių ingredientų. Patikrintas sodrių kepinių receptas, kurį gauna visi!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos1 stiklinė
-
Grietinė1 stiklinė
-
Cukrus1 stiklinė
-
Šaldytos vyšnios200 gramų
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Pirmiausia atitirpinkite vyšnias, o tada sudėkite į sietelį, kad nutekėtų visos sultys.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, išmaišykite. Pagal skonį galite pridėti bet kokių prieskonių.
-
Reklama
-
3. Įdėkite grietinės, sumaišykite su kiaušiniais.
-
4. Supilkite manų kruopas, išmaišykite tešlą ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
-
6. Išmaišykite tešlą. Ji turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.
-
Reklama
-
7. Kepimo formą patepkite aliejumi, supilkite tešlą.
-
8. Tešlos paviršių paskleiskite vyšniomis. Dedame kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių. Pasirengimą patikrinkite mediniu iešmeliu, jis turi būti sausas ištrauktas iš pyrago vidurio.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama