Japoniško stiliaus jautiena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Tradicinis jautienos ruošimo būdas Japonijoje – su daržovėmis, sojų padažu ir sezamais. Skonis gaunasi gana neįprastas, bet tuo pačiu nepaprastai malonus. Šį, mano nuomone, nuostabų patiekalą pirmą kartą paragavau restorane, ir nors nesu didelė japoniškos virtuvės gerbėja, jis man taip patiko, kad dabar gaminu jį gana dažnai. Ypač mėgstu nustebinti svečius klasikiniu japoniškos jautienos receptu – visi lieka sužavėti. Čia taip tobulai suderinti visi ingredientai, kad skonis tiesiog užburiantis, o sezamas suteikia patiekalui dar daugiau paslaptingumo. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą paragauti, todėl specialiai jums pateikiu japoniškos jautienos receptą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena1 kg
-
Baltasis kopūstas350 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Paprika2 vnt
-
Sezamo sėklos30 gramų
-
Augalinis aliejuspagal skonį
-
Sojų padažaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Jautieną supjaustykite kubeliais. Kiekvieno kubelio plotis apie 1–1,5 cm. -
2. Kai kuriuose recepto variantuose jautieną pamirko mineraliniame vandenyje 1 dieną, tačiau aš to nedarau, ir vis tiek gaunasi skanu. Taigi, mėsa supjaustyta, ir mes įkaitiname keptuvėje aliejų. Kepame jautieną, kol šiek tiek išgaruoja skystis. Tada dedame svogūnus. -
Reklama
-
3. Kepame mėsą su svogūnais ant gana stiprios ugnies, kol svogūnai įgauna auksinę spalvą, įberiame sezamo sėklų. -
4. Tada dedame supjaustytą papriką. Kepame viską kartu kelias minutes. -
Reklama
-
5. Dabar galima sudėti supjaustytą kopūstą. -
6. Sumažiname ugnį iki silpnos ir troškiname, kol kopūstai visiškai išvirs. Originaliame recepte druska nenaudojama – paruoštą patiekalą tiesiog apliejame sojų padažu. Skanaus! -
Reklama















