Imbiero alus

Imbiero alus

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Pasigaminti savo imbiero alų yra gana paprasta – aš jums papasakosiu, kaip. Jei kada nors bandėte imbierinį alų, tikriausiai nereikia pasakoti, koks tai skanus ir malonus gaivus gėrimas, kuris vasaros karštyje yra tiesiog nepakeičiamas. Na, o jei vis dar nežinote, kas yra imbierinis alus, tuomet jums nepaprastai pasisekė, nes čia aprašiau labai išsamų ir suprantamą šio dieviško gėrimo gaminimo receptą. Nereikia jokių ypatingų ingredientų, nereikia ir stengtis, todėl primygtinai rekomenduoju nepatingėti.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Imbieras (nuluptas ir susmulkintas)
    2 puodeliai
  • Cukrus
    1,5 stiklinės
  • Gazuotas vanduo
    1 litras
  • Laimas
    1 vnt
  • Mėtų lapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ingredientai.
    1. Ingredientai.
  • Imbiero šaknį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Iš viso mums reikės 2 puodelių susmulkinto imbiero.
    2. Imbiero šaknį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Iš viso mums reikės 2 puodelių susmulkinto imbiero.
  • Reklama
  • Suberkite imbierą į vidutinį puodą.
    3. Suberkite imbierą į vidutinį puodą.
  • Tada įpilkite 2 puodelius vandens.
    4. Tada įpilkite 2 puodelius vandens.
  • Reklama
  • Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirkite.
    5. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirkite.
  • Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
    6. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  • Reklama
  • Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite pasitroškinti apie 1 valandą.
    7. Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite pasitroškinti apie 1 valandą.
  • Po valandos skystį perpilkite per smulkų sietelį. Mums nereikia likusio imbiero.
    8. Po valandos skystį perpilkite per smulkų sietelį. Mums nereikia likusio imbiero.
  • Reklama
  • Supilkite perkoštą skystį atgal į puodą.
    9. Supilkite perkoštą skystį atgal į puodą.
  • Įpilkite cukraus ir padėkite ant lėtos ugnies.
    10. Įpilkite cukraus ir padėkite ant lėtos ugnies.
  • Reklama
  • Šildome sirupą, kol cukrus visiškai ištirps, tada nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
    11. Šildome sirupą, kol cukrus visiškai ištirps, tada nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
  • Atšaldytas imbiero sirupas supilamas į stiklainį ar butelį ir padedamas į šaldytuvą.
    12. Atšaldytas imbiero sirupas supilamas į stiklainį ar butelį ir padedamas į šaldytuvą.
  • Imbiero sirupas paruoštas, o dabar ruošime patį imbierinį alų. Norėdami tai padaryti, išspauskite laimo sultis.
    13. Imbiero sirupas paruoštas, o dabar ruošime patį imbierinį alų. Norėdami tai padaryti, išspauskite laimo sultis.
  • Reklama
  • Tada sumaišykite laimo sultis su mėtų lapeliais, imbiero sirupu ir sodos vandeniu. Idealiu man atrodo toks derinys: 1 dalis laimo sulčių,...
    14. Tada sumaišykite laimo sultis su mėtų lapeliais, imbiero sirupu ir sodos vandeniu. Idealiu man atrodo toks derinys: 1 dalis laimo sulčių, 2 dalys imbiero sirupo ir 3 dalys sodos. Mėtų lapai - pagal skonį.
  • Skysčius sumaišome aukščiau nurodytomis proporcijomis, supilame į stiklines. Įpilkite ledo tiesiai į stiklinę.
    15. Skysčius sumaišome aukščiau nurodytomis proporcijomis, supilame į stiklines. Įpilkite ledo tiesiai į stiklinę.
  • Papuoškite ir patiekite. Gaivus imbiero alus paruoštas!
    16. Papuoškite ir patiekite. Gaivus imbiero alus paruoštas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai