Imbiero alus
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pasigaminti savo imbiero alų yra gana paprasta – aš jums papasakosiu, kaip. Jei kada nors bandėte imbierinį alų, tikriausiai nereikia pasakoti, koks tai skanus ir malonus gaivus gėrimas, kuris vasaros karštyje yra tiesiog nepakeičiamas. Na, o jei vis dar nežinote, kas yra imbierinis alus, tuomet jums nepaprastai pasisekė, nes čia aprašiau labai išsamų ir suprantamą šio dieviško gėrimo gaminimo receptą. Nereikia jokių ypatingų ingredientų, nereikia ir stengtis, todėl primygtinai rekomenduoju nepatingėti.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Imbieras (nuluptas ir susmulkintas)2 puodeliai
-
Cukrus1,5 stiklinės
-
Gazuotas vanduo1 litras
-
Laimas1 vnt
-
Mėtų lapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ingredientai.
-
2. Imbiero šaknį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Iš viso mums reikės 2 puodelių susmulkinto imbiero.
-
Reklama
-
3. Suberkite imbierą į vidutinį puodą.
-
4. Tada įpilkite 2 puodelius vandens.
-
Reklama
-
5. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirkite.
-
6. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite pasitroškinti apie 1 valandą.
-
8. Po valandos skystį perpilkite per smulkų sietelį. Mums nereikia likusio imbiero.
-
Reklama
-
9. Supilkite perkoštą skystį atgal į puodą.
-
10. Įpilkite cukraus ir padėkite ant lėtos ugnies.
-
Reklama
-
11. Šildome sirupą, kol cukrus visiškai ištirps, tada nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
-
12. Atšaldytas imbiero sirupas supilamas į stiklainį ar butelį ir padedamas į šaldytuvą.
-
13. Imbiero sirupas paruoštas, o dabar ruošime patį imbierinį alų. Norėdami tai padaryti, išspauskite laimo sultis.
-
Reklama
-
14. Tada sumaišykite laimo sultis su mėtų lapeliais, imbiero sirupu ir sodos vandeniu. Idealiu man atrodo toks derinys: 1 dalis laimo sulčių, 2 dalys imbiero sirupo ir 3 dalys sodos. Mėtų lapai - pagal skonį.
-
15. Skysčius sumaišome aukščiau nurodytomis proporcijomis, supilame į stiklines. Įpilkite ledo tiesiai į stiklinę.
-
16. Papuoškite ir patiekite. Gaivus imbiero alus paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama