Malta mėsa su pomidorais ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Jei jums reikia paruošti skanų ir sotų karštą patiekalą visai šeimai, tada šis paprastas maltos mėsos su pomidorais ir sūriu receptas bus naudingas. Išbandykite ir jums tikrai patiks! Iškeptą faršą su pomidorais ir sūriu galima patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis. Tai puikus pasirinkimas karštam patiekalui visai šeimai, kurį galima paįvairinti prieskoniais, šviežiomis ar džiovintomis žolelėmis, taip pat, pavyzdžiui, naminiais padažais prie maltos mėsos.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa700 gramų
-
Svogūnai2~3 dalykų
-
Česnakai1~3 skiltelės
-
Pomidorai3~4 vnt
-
Sūris200 gramų
-
Grietinė arba majonezaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Prieskoniai maltai mėsaipagal skonį
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą šiek tiek nuplaukite ir nusausinkite. Perkiškite per mėsmalę ir sudėkite į gilų dubenį. Kad patiekalas būtų vidutiniškai sultingas ir ne per riebus, pagal receptą geriau naudoti kiaulieną ir jautieną lygiomis dalimis.
-
2. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nuluptą česnaką sutraiškykite per spaudą. Maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį. Jei norite, įpilkite karšto pomidorų padažo ar žolelių. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Karščiui atsparią formą kruopščiai ištepkite augaliniu aliejumi (apačioje ir šonuose), lygiu sluoksniu dėkite į ją faršą.
-
4. 2 didelius arba 3 vidutinius pomidorus, smulkiai įpjovę, 1-2 minutėms įdėkite į verdantį vandenį. Tada atvėsinkite ir nulupkite.
-
Reklama
-
5. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant mėsos. Pagardinkite druska.
-
6. Patepkite nedideliu kiekiu majonezo arba grietinės.
-
Reklama
-
7. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite ant viršaus. Uždenkite dangčiu arba folijos lakštu. Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite vidutinėje temperatūroje apie 1 val. Likus 10 minučių iki proceso pabaigos, galite nuimti foliją, kad įgautų patrauklią auksinės rudos spalvos plutą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama