Baltųjų pupelių salotos
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Šios gražios ir ryškios salotos teisėtai gali būti gaminamos ne sezono metu, tačiau rudenį, kai pomidorai dar neprarado vasaros aromato, jos ypač skanios. Baltųjų pupelių salotų receptas – Jums! Jei šaldytuve turite indelį konservuotų baltųjų pupelių savo sultyse, šias salotas paruošite vos per kelias minutes. Salotoms, kaip matote, reikia nedaug ingredientų - pupelių, pomidorų, visokių žalumynų (iš to, kas yra), citrinos sulčių ir aliejaus. Tačiau šio patiekalo skonis nuostabus - ne veltui pomidorai ir pupelės taip dažnai randami skirtinguose patiekaluose, jie sudaro puikų duetą. Dėl gausių baltymų pupelių salotos gana sočios - lengvai atstoja dubenėlį sriubos ar barščių - bet tuo pačiu lengvos, neriebios ir, žalumynų dėka, labai gaivios. Iš šio recepto sužinosite, kaip paruošti salotas su baltosiomis pupelėmis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skardinė baltųjų pupelių savo sultyse1 vnt
-
Pomidorai2~3 vnt
-
Citrina0.5 vnt
-
Aliejus2~3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Šviežios žolelėspagal skonį (svogūnų laiškai, krapai, petražolės, bazilikas, raudonėlis ir kt.)
Gaminimo eiga
-
1. Atidarykite pupelių skardinę ir sudėkite į kiaurasamtį, kad nutekėtų skystis.
-
2. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Sudėkite į gilų dubenį, suberkite pupeles.
-
4. Nuplaukite, išdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite žalumynus.
-
Reklama
-
5. Žalumynus sudėti į salotas.
-
6. Iš pusės citrinos išspauskite sultis.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais.
-
8. Pagardinkite salotas ir švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Dėkite į serviravimo lėkštes arba į salotų dubenį ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama