Vaisių pyragas
  • Porcijos: 10
    Gaminimo laikas: 1 val. 35 min.

Vaisių pyragas

Renkantis pyragui vaisius ir uogas, pirmenybę teikite ne itin sultingiems vaisiams. Pavyzdžiui, tai gali būti obuoliai, kriaušės ir juodieji serbentai. Iškepus pyragą būtinai palaukite kol atvės.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Nektarinas
    4~5 (kietas)
  • Avietės
    100 gramų (šviežios arba šaldytos)
  • Kiaušinis
    3 vnt
  • Kvietiniai miltai
    260 gramų
  • Cukrus
    170 gramų
  • Sviestas
    70 gramų (arba margarinas)
  • Kefyras
    180 mililitrų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    2,5 šaukštelio
  • Kaip pagaminti

    Vaisių pyragas
  • 1.
    Nuotrauka
    Paruoškite reikiamus ingredientus. Nektarinus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais. Jei naudojate šaldytas avietes, naudokite iš karto neatšildytas.
  • 2.
    Nuotrauka
    Sumaišykite kiaušinius ir cukrumi dubenyje. Plakite iki putų.
  • 3.
    Nuotrauka
    Įpilkite šilto kefyro, kepimo miltelių. Plakite toliau.
  • 4.
    Nuotrauka
    Ištirpinkite sviestą, supilkite į dubenį. Maišykite toliau mažu greičiu.
  • 5.
    Nuotrauka
    Suberkite miltus ir gerai išmaišykite
  • 6.
    Nuotrauka
    Leiskite tešlai pabūti 10 minučių.
  • 7.
    Nuotrauka
    Orkaitę nustatykite 180 laipsnių temperatūra. Paimkite formą, padenkite kepimo popieriumi (jei reikia, sutepkite plonu sviesto sluoksniu). Supilkite į jį tešlą. Išdėstykite nektarino griežinėlius.
  • 8.
    Nuotrauka
    Sudėkite avietes. Jei iš uogų išsiskyrė sultys, sultis nukoškite ir sudėkite uogas ant tešlos. Pyragą dedame į karštą orkaitę 45 minutėms.
  • 9.
    Nuotrauka
    Praėjus laikui, išimkite pyragą, pabarstykite viršų 1 šaukštu cukraus ir vėl pašaukite į orkaitę 10 minučių.
  • 10.
    Nuotrauka
    Išimkite pyragą iš formos ir palikite atvėsti.
  • 11.
    Nuotrauka
    Skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą