Vaisių pyragas

Vaisių pyragas

5 (1 įvertinimai)

10

Porcijos

1 val. 35 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Renkantis pyragui vaisius ir uogas, pirmenybę teikite ne itin sultingiems vaisiams. Pavyzdžiui, tai gali būti obuoliai, kriaušės ir juodieji serbentai. Iškepus pyragą būtinai palaukite kol atvės.

Paskirtis: Pyragų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Nektarinas
    4~5 (kietas)
  • Avietės
    100 gramų (šviežios arba šaldytos)
  • Kiaušinis
    3 vnt
  • Kvietiniai miltai
    260 gramų
  • Cukrus
    170 gramų
  • Sviestas
    70 gramų (arba margarinas)
  • Kefyras
    180 mililitrų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    2,5 šaukštelio
  • Kaip pagaminti

  • Vaisių pyragas
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Nektarinus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais. Jei naudojate šaldytas avietes, naudokite iš karto neatšildytas.
  • Vaisių pyragas
    2. Sumaišykite kiaušinius ir cukrumi dubenyje. Plakite iki putų.
  • Vaisių pyragas
    3. Įpilkite šilto kefyro, kepimo miltelių. Plakite toliau.
  • Vaisių pyragas
    4. Ištirpinkite sviestą, supilkite į dubenį. Maišykite toliau mažu greičiu.
  • Vaisių pyragas
    5. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite
  • Vaisių pyragas
    6. Leiskite tešlai pabūti 10 minučių.
  • Vaisių pyragas
    7. Orkaitę nustatykite 180 laipsnių temperatūra. Paimkite formą, padenkite kepimo popieriumi (jei reikia, sutepkite plonu sviesto sluoksniu). Supilkite į jį tešlą. Išdėstykite nektarino griežinėlius.
  • Vaisių pyragas
    8. Sudėkite avietes. Jei iš uogų išsiskyrė sultys, sultis nukoškite ir sudėkite uogas ant tešlos. Pyragą dedame į karštą orkaitę 45 minutėms.
  • Vaisių pyragas
    9. Praėjus laikui, išimkite pyragą, pabarstykite viršų 1 šaukštu cukraus ir vėl pašaukite į orkaitę 10 minučių.
  • Vaisių pyragas
    10. Išimkite pyragą iš formos ir palikite atvėsti.
  • Vaisių pyragas
    11. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai