Lazanija su mėsa

Lazanija su mėsa

5 (12 įvertinimai)

6

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jūsų dėmesiui skiriamas klasikinis lazanijos receptas su žingsnis po žingsnio pateiktomis nuotraukomis.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Lazanijos lakštai
    400 gramų
  • Malta jautiena
    700 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    3 gvazdikėliai
  • Morkos
    2 vnt
  • Salierai (stiebas)
    3 vnt
  • Saldieji pipirai
    1 vnt
  • Pomidorai
    500 gramų
  • Šviežios petražolės
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    pagal skonį
  • Pienas
    1 litras
  • Sviestas
    100 gramų
  • Miltai
    100 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Taigi, pirmiausia paruoškime visus ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Pradėkime nuo padažo gaminimo. Mes pomidorams darome kryžiaus formos pjūvius, dedame juos į verdantį vandenį ir laikome 15–20 sekundžių. Tada išpilame vandenį ir pomidorus padedame į šalį - leiskite jiems atvėsti.
  • Nuotrauka
    3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Apie 10 minučių.
  • Nuotrauka
    4. Sutarkuokite morkas ir suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 7-10 minučių.
  • Nuotrauka
    5. Į keptuvę suberkite maltą jautieną, išminkykite ją mentele, sumaišykite su daržovėmis.
  • Nuotrauka
    6. Maišykite ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Nuotrauka
    7. Tada suberkite kubeliais supjaustytą salierą.
  • Nuotrauka
    8. Tada - kubeliais pjaustytos paprikos.
  • Nuotrauka
    9. Viską sumaišome.
  • Nuotrauka
    10. Atvėsusius pomidorus sumalkite į košę, naudodami maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Gautą pomidorų tyrę supilkite į keptuvę.
  • Nuotrauka
    11. Sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų, virkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Nuotrauka
    12. Galiausiai suberkite smulkintas petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Įdaras paruoštas.
  • Nuotrauka
    13. Dabar atėjo laikas gaminti bešamelio padažą. Į puodą suberkite sviestą, padėkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
  • Nuotrauka
    14. Suberkite miltus ir greitai maišykite, kad nesusidarytų gabalėliai.
  • Nuotrauka
    15. Maišykite toliau iki vientisos masės.
  • Nuotrauka
    16. Iš lėto pilkite pieną ir maišykite.
  • Nuotrauka
    17. Maišykite, kol padažas užvirs. Tada nuimkite nuo ugnies.
  • Nuotrauka
    18. Laikas pradėti ruošti lazaniją. Atidžiai perskaitykite lazanijos lakštų gaminimo instrukcijas. Kai kuriuos lazanijos lakštus reikia iš anksto užvirinti vandenyje, kai kuriuos išankstinio apdorojimo nereikia. Darykite taip, kaip nurodyta. Mano paklodės turėjo būti išvirusios, todėl dedu jas į verdantį vandenį (po vieną, kitaip jos nesuliptų) ir išviriau tiek, kiek nurodyta instrukcijose.
  • Nuotrauka
    19. Lazanijos lakštus atsargiai išimkite iš verdančio vandens ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  • Nuotrauka
    20. Į lengvai aliejumi išteptą kepimo indą įdėkite lazanijos lakštų sluoksnį (jei forma ir lakštai neatitinka dydžio, lakštus galima perpjauti).
  • Nuotrauka
    21. Tada išdėliokite maždaug trečdalį įdaro.
  • Nuotrauka
    22. Užpildykite nedideliu kiekiu padažo (apie 1/4 dalies) viršuje.
  • Nuotrauka
    23. Pabarstykite tarkuoto sūrio.
  • Nuotrauka
    24. Kartojame tą pačią procedūrą: lakšto sluoksnis - įdaro sluoksnis - padažas - sūris. Kol baigsis ingredientai (turiu 4 lazanijos lakštų sluoksnius, vadinasi, 3 sluoksnius įdaro). Viršuje turėtų būti lazanijos lakštų sluoksnis, suteptas padažu. Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
  • Nuotrauka
    25. Ištraukiame lazaniją iš orkaitės, pabarstome tarkuotu parmezanu ir dedame į orkaitę dar 10 minučių. Išimame iš orkaitės paruoštą lazaniją, leidžiame jai šiek tiek atvėsti, o tada patiekiame prie stalo.
  • Nuotrauka
    26. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai