Bandelės su varškės sūriu
  • Porcijos: 10
    Gaminimo laikas: 3 val.

Bandelės su varškės sūriu

Varškės bandelės yra tokios geros, kad visiškai pamiršite visas dietas. Ranka siekia jų paragauti. Paruošti tokius kepinius labai paprasta, žiūrėkite žingsnis po žingsnio receptą su nuotraukomis iš gaminimo eigos.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Miltai
    280 gramų
  • Cukrus
    60 gramų (35 gramai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Mielės
    7 gramai (šlapios)
  • Pienas
    140 mililitrų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Kokosų aliejus
    35 gramai (arba bet koks sviestas)
  • Varškės sūris
    200 gramų
  • Mandarinų žievelė
    1 arbatinis šaukštelis (arba citrina, apelsinas)
  • Kaip pagaminti

    Bandelės su varškės sūriu
  • 1.
    Nuotrauka
    Paruoškite savo ingredientus.
  • 2.
    Nuotrauka
    Į tešlos minkymo indą supilkite miltus, padarykite viduryje duobe, į kurią supilkite šiltą pieną, įpilkite cukraus, druskos, sutrinkite mieles ir palikite 10–15 min.
  • 3.
    Nuotrauka
    Po 10–15 minučių pasirodys lengvos putos, rodančios, kad mielės pradėjo „veikti“.
  • 4.
    Nuotrauka
    Supilkite sviestą ir supilkite plakta kiaušinį.
  • 5.
    Nuotrauka
    Sumaišykite visus ingredientus ir leiskite tešlai pastovėti 15-20 minučių.
  • 6.
    Nuotrauka
    Tešlą rankomis minkykite mažiausiai 7 minutes, kol pasidarys vientisa masė. Ji neturėtų lipti prie rankų.
  • 7.
    Nuotrauka
    Dubenį patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pastovėti apie 1,5 valandos, kol tūris padvigubės.
  • 8.
    Nuotrauka
    Jei tešlos tūris padidėjo mažiausiai 2 kartus, galite pradėti formuoti bandeles.
  • 9.
    Nuotrauka
    Paruoškite įdarą. Į varškės sūrį įpilkite 1 valg. šaukštą cukraus, mandarino žievelės, įpilkite vieno kiaušinio baltymo.
  • 10.
    Nuotrauka
    Padalinkite tešlą į 10 vienodų gabaliukų, kurių kiekviena sveria apie 53 gramus, kiekvieną gabaliuką suvyniokite į rutuluką.
  • 11.
    Nuotrauka
    Tešlą iškočiokite į stačiakampį arba ovalą, įdėkite įdarą, išlyginkite.
  • 12.
    Nuotrauka
    Susukite į ritinį.
  • 13.
    Nuotrauka
    Sulenkite ritinį per pusę. Padarykite išilginį pjūvį ties sulenkimu.
  • 14.
    Nuotrauka
    Išvyniokite bandelę padarydami širdies formą, panardinkite į miltus, kad „užsandarintų“ bandelės apačia.
  • 15.
    Nuotrauka
    Antrojo tipo bandelių tešlą suvyniokite į ovalą. Ant vieno galo uždėkite įdaro, supjaustykite išilgai peiliu arba specialiu voleliu.
  • 16.
    Nuotrauka
    Susukite bandelę į ritinį, užmaukite galus.
  • 17.
    Nuotrauka
    Sumaišykite vieną kiaušinį su šaukštu pieno ar augaliniu aliejumi.
  • 18.
    Nuotrauka
    Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi. Išdėstykite bandeles. Bandeles aptepkite pieno ir trynio mišiniu. Jei norite, širdies formos bandeles galima pabarstyti cukrumi.
  • 19.
    Nuotrauka
    Kepkite bandeles 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
  • 20.
    Nuotrauka
    Bandelės su varškės sūriu yra paruoštos.
  • 21.
    Nuotrauka
    Skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą